Om (ikke overholdte) hudplejerutiner..

Golden Milk – hypet eller genial?

Hvad gør i når i skal slappe af og forkæle jer selv?

Og gerne samtidig booste immunforsvaret?

 

Det er det evige dilemma.. I min verden hører selvforkælelse nærmest sammen med chokolade og vin. Usunde sager der ikke just pynter på den gode samvittighed overfor ens krop.

Jeg har hørt at et enkelt glas rødvin i ny og næ skulle være sundt. Det samme skulle et lille stykke mega mørk chokolade.

 

Men min mund er, som min datter så pænt udtrykker det, fyldt med søde tænder. Jeg elsker søde bobler i form af muscato og andre lækre dessertvine. Jeg elsker lys chokolade – gerne med karamelfyld.

 

Men det hjælper ligesom ikke på de berygtede tal på badevægten.

Jeg vil ikke sige jeg lever sundt, jeg lever i balance med de ekstra mommy-kilo på sidebenene. Men derfor tænker jeg stadig over hvad jeg stopper i munden eller hælder i hovedet om man vil.

 

Jeg er derfor hoppet med på trend-bølgen med Golden Milk. Og jeg er kæmpe fan.

Til de af jer, der ikke aner hvad der er; Det er en krydderi-blandning, man blander i varm mælk og drikker som the. Jeg har også set opskrifter hvor man blander med kogende vand og bruger kokosmælk eller fløde. Min opskrift her er dog helt simpel, blot krydderi-blandningen med varm mælk. Som erstatning kan der sagtens bruges soyamælk, mandelmælk, rismælk eller lignende. Det vil dog ikke skumme helt så meget som alm mælk.

 

Altså Gurkemeje er stjernen i opskriften, og den har en lang række fordele – b.la. Som immunbooster, hjælper mod menstruationssmerter og hudproblemer mm. Golden Milk kommer aldrig til at kunne erstatte min morgenkaffe, men jeg nyder en kop de kolde vinter-eftermiddage. Krydderierne dufter lidt af jul og giver varme i hele kroppen og gør jeg snildt kan holde snitterne fra slikskålen. I ved… Det der sukkerboost man har brug for kl 16 ca… De vosknes ulvetime som jeg har skrevet mere om lige her.

 

Opskriften kommer her;

4 spsk stødt gurkemeje

2 tsk stødt ingefær (evt en tsk ekstra, hvis du er vild med smagen af ingefær)

2 tsk stødt kanel (evt en tsk ekstra, hvis du er vild med smagen af kanel)

1 tsk stødt sort peber

 

Du kan tilsætte honning, eller andre sødemidler. Du kan også tilsætte en lille bitte smule stødt muskat, kardemomme  eller stødt nelliker, for at få smagen endnu mere julet og varm.

 

Når du skal skal lave din golden milk – så er det bare at varme en kop mælk og tilsætte en stor teskefuld af krydderiblandingen og røre rundt. Du kan også bruge en mælkeskummer og få mælken endnu mere latte agtig.

 

Lad mig endelig høre hvis du prøver opskriften og hvad du synes.

Husk at følge med på instagram hvis i lyster, lige her 🙂

 

-- Cilla

2 kommentarer

 • Det lyder lækkert. Det skal jeg da helt sikkert prøve. Sunde krydderier. Og peber forstærker jo gurkemeje 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det kunne godt ske jeg skulle prøve det! Det minder mig lidt om noget chai the jeg forsøgte at lave engang… siden da er jeg dog gået over til det på dåse, der smager så dejligt 😄

  Jeg prøvede også engang Bullet coffee? Hedder det det? Med rå æg og smør/fløde… en LCHF-opskrift.

  Nå, men tak for tippet! Det lyder spændende 🙏🏻

  / sisselsolsort.dk

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Om (ikke overholdte) hudplejerutiner..